Pe ce baze construim România pe care o predăm generaţiilor viitoare? Aflăm măine la conferinţa „Top 1000 cele mai mari companii din România. Noi alegem să dezvoltăm România 2024”

Autor: Mirabela Tiron Postat la 28 martie 2024 31 afişări

Pe ce baze construim România pe care o predăm generaţiilor viitoare? Aflăm măine la conferinţa „Top 1000 cele mai mari companii din România. Noi alegem să dezvoltăm România 2024”

15 speakeri, executivi din marile companii şi reprezentanţi ai autorităţilor, vor dezbate maăine subiecte legate de cum dezvoltăm România şi în ce sectoare trebuie să direcţionăm investiţiile pentru a avea un avantaj competitiv ca ţară, în cadrul conferinţei  „Top 1000 cele mai mari companii din România. Noi alegem să dezvoltăm România 2024”, organizată de Ziarul Financiar. Evenimentul îi aduce la aceiaşi masă pe cei mai mari investitori din Români, români şi străini, cele mai mari companii din sectoare cheie, cei mai mari angajatori locali, alături de reprezentanţi din bănci şi ministere. Pe parcursul a două paneluri dar şi discuţii "one on one" aceştia vor răspunde la întrebări legate de cum facem din România o destinaţie de investiţii, care sunt punctele forte şi cum folosim lecţiile învăţate în ultimii 35 de an în următorii ani. Aflăm care sunt liderii economiei locale şi ce anume a stat la baza dezvoltării acestor afaceri.

De ce are nevoie o companie pentru a face business în România : infrastructură, decizii rapide din partea autorităţilor, şcoli profesionale,  ajutoare de stat? Cum deschidem şantiere de investiţii în toate regiunile României? Cum profităm de tehnologie şi digitalizare pentru a accelera dezvoltarea României? Sunt alte câteva  întrebări la care vor răspunde speakerii în cadrul evenimentului.

Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei sau Ştefan Vuza, cel mai puternic antreprenor de pe Bursă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex Borzeşti, sunt doar câţiva din speakerii prezenţi la acest eveniment.

ZF  a lansat alături de Deloitte catalogul top 1000 cele mai mari companii din România,  ajuns la ediţia a şaptea. 

Primele 1.000 de companii locale au avut în 2022 un rezultat net (calculat ca diferenţă între profit şi pierderi) de 68 mld. de lei, faţă de 224 mld. lei rezultatul net al celor 681.000 de firme cu bilanţ depus şi cu cifră de afaceri mai mare ca zero în 2022, potrivit datelor transmise către ZF de Registrul Comerţului. Firmele din top 1.000 păstrează constant, de şapte ani,  o pondere de 22-23% din numărul total de angajaţi din România. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.