Pe ce a aruncat fiul lui Donald Trump zeci de mii de dolari din banii publici şi cum s-a aflat cât a cheltuit de fapt

Postat la 11 iunie 2020 215 afişări

Pe ce a aruncat fiul lui Donald Trump zeci de mii de dolari din banii publici şi cum s-a aflat cât a cheltuit de fapt

Călătoria lui Donald Trump Jr. din vara trecută în Mongolia pentru a vâna argali, o oaie pe cale de dispariţie a costat contribuabilii americani aproape 77.000 de dolari doar pentru a acoperi costurile serviciilor secrete, scrie Yahoo.com. Serviciul Secret a furnizat în martie documente care dezvăluiau că pentur călătoria lui Trump Jr. agenţia a cheltuit peste 17.000 de dolari. Însă, după solicitările suplimentare legate de Legea privind informaţiile, oficialii au preluat alte documente care au dezvăluit cheltuieli suplimentare de 60.000 de dolari.

Călătoria de opt zile a lui Trump Jr. a fost extrem de controversată, nu numai pentru uciderea oilor, ci şi din cauza întâlnirii sale secrete cu preşedintele mongol Khaltmaagiin Battulga. Se pare că Trump a vânat alături de un donator republican major.

Călătoria a fost organizată printr-o companie de turism deţinută de un membru politic legat de partidul preşedintelui mongol, potrivit grupului de pază.

Vânătoarea a venit la doar câteva săptămâni după discuţiile guvernamentale din SUA între oficialii americani şi mongoli şi o întâlnire între preşedintele Donald Trump şi Battulga la Casa Albă.

Familia Trump efectuează de 12 ori mai multe călătorii protejate de serviciile secrete decât a făcut familia Obama – în medie cu aproximativ 1.000 de călătorii în plus în fiecare an – potrivit documentelor Departamentului Trezoreriei. Aceste călătorii nasc îngrijorări cu privire la conflictele de interese, întrucât călătoriile finanţate de contribuabili sprijină promovarea afacerilor familiei Trump, puterea Casei Albe şi liderii politici străini care solicită favoruri americane şi tratament special.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calatorie,
documente,
cheltuieli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.