PATRU VARIANTE PENTRU RAFO

Postat la 23 martie 2006 1 afişăre

Activitatea rafinariei Rafo Onesti depinde de acceptarea planului de reorganizare judiciara, acceptat de instantele de judecata, dar contestat de AVAS, care nu doreste sa preia datoriile companiei. In plus, ordonanta care consfintea acest lucru a fost suspendata pe o perioada de 90 de zile de catre guvernul Tariceanu. In acest timp, se va face un audit al planului. Daca auditorul nu il considera viabil, atunci Rafo intra in faliment, a declarat Mircea Ursache, presedintele AVAS.

 

Reorganizare: Daca auditul comandat de AVAS va dovedi viabilitatea planului de reorganizare propus de Balkan Petroleum, atunci acesta va fi aplicat si datoriile rafinariei vor fi convertite in actiuni.

 

Creditori: Daca nu va fi acceptat planul de reorganizare, atunci creditorii va trebui sa se intalneasca din nou pentru a vota o alta varianta (precum cererea falimentului) pentru recuperarea datoriilor rafinariei.

 

Faliment: AVAS a atacat in instanta planul de reorganizare a Rafo. Daca va primi un raspuns favorabil de la Curtea de Apel Bacau, atunci se va declansa falimentul companiei.

 

Lichidare: In cazul pronuntarii falimentului, judecatorul sindic va numi un lichidator care va valorifica activele Rafo si va achita (partial) datoriile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PATRU VARIANTE PENTRU RAFO
/actualitate/patru-variante-pentru-rafo-978829
978829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.