Patru români au fost condamnaţi în Marea Britanie pentru fraude bancare

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 21 august 2014 83 afişări

Patru români au fost condamnaţi, joi, de un tribunal din Londra, la pedepse cuprinse între un an şi şapte luni şi cinci ani şi trei luni închisoare pentru fraude bancare care au afectat peste 60.000 de clienţi din Marea Britanie şi din alte ţări, relatează The Guardian, în ediţia online.

Cei patru români - Florin Silaghi, Vasile Pop, Ovidiu Metac şi Adriana Turc - au obţinut codurile PIN ale cardurilor după ce au instalat camere video la bancomate şi dispozitive speciale pentru în ATM-uri.

Grupul acţiona în special în cartiere din nordul Londrei.

În total, 953 de conturi bancare au fost compromise şi a fost sustrasă suma de 161.607 lire sterline (peste 200.000 de euro), a declarat procurorul Catherine Pattison.

Potrivit autorităţilor britanice, cele 60.000 de carduri clonate de grupul de români ar fi valorat peste 16 milioane de lire sterline pe piaţa neagră.

Banii au fost transferaţi în Panama, România, Italia şi Columbia, a anunţat tribunalul din Londra.

Grupul a fost destructurat în decembrie anul trecut de poliţiştii din Marea Britanie, în colaborare cu cei din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ROMÂNI,
FRAUDE
/actualitate/patru-romani-au-fost-condamnati-in-marea-britanie-pentru-fraude-bancare-13132845
13132845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.