Patru eurodeputaţi, reţinuţi după ce au pătruns într-o bază militară din Belgia pentru a protesta faţă de prezenţa armelor atomice SUA în Europa

Postat la 20 februarie 2019 25 afişări

Patru membri ai Parlamentului European au fost reţinuţi, miercuri, după ce au pătruns într-o bază militară din Belgia pentru a protesta faţă de prezenţa bombelor nucleare americane pe teritoriul Europei, afirmă surse citate de site-ul Politico.eu.

Patru eurodeputaţi, reţinuţi după ce au pătruns într-o bază militară din Belgia pentru a protesta faţă de prezenţa armelor atomice SUA în Europa

Trei eurodeputaţi ecologişti - Molly Scott Cato, Michèle Rivasi şi Tilly Metz - au afişat pe o pistă a Bazei militare Kleine Brogel, în estul Belgiei, o banderolă prin care cereau să nu existe arme atomice în Europa. Au fost reţinuţi pe loc.

 

Un alt europarlamentar, Thomas Waitz, a fost reţinut la o demonstraţie organizată în faţa bazei militare, împreună cu alţi 11 activişti din grupul belgian Acţiune pentru Pace (Agir pour la Paix).

 

Eurodeputaţii "au simţit nevoia urgentă de a transmite un mesaj puternic în contextul actualelor acţiuni de contestare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) de către SUA şi Rusia", a declarat un purtător de cuvânt.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belgia,
baza militara,
retineri,
patrundere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.