Patronat: Staţiunile balneare au nevoie de sprijinul statului, altfel riscă să se degradeze

Postat la 10 iunie 2014 33 afişări

Staţiunile balneare riscă o blocare a investiţiilor, care va conduce implicit la degradarea acestora în următorii ani, dacă statul nu intervine cu facilităţi precum scutirea de taxe, spun oficialii patronatului din domeniu, care acuză autorităţile din turism şi că nu promovează sectorul balnear.

Patronat: Staţiunile balneare au nevoie de sprijinul statului, altfel riscă să se degradeze

 "În momentul de faţă, jumătate dintre staţiunile balneare din România sunt dependente de biletele de odihnă şi tratament acordate de Casa Naţională de Pensii. Faptul că unele staţiuni sunt dependente de această piaţă le asigură o marjă de profit mică, care nu le permite să facă investiţii. Pe de altă parte, companiile din domeniu care au făcut investiţii importante înregistrează pierderi ca urmare a dobânzilor mari pe care le plătesc pentru creditele luate", a declarat agenţiei MEDIAFAX Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronatelor din Turismul Balnear din România (OPTBR).

El spune că aceste situaţii alungă investitorii, mai ales că statul nu a venit cu nicio facilitate care să compenseze pierderile sectorului balnear.

Rădulescu a explicat că, în condiţiile în care multe societăţi balneare înregistrează pierderi, este evident că nu au profit reinvestit, pentru al cărui impozit să fie scutite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/patronat-statiunile-balneare-au-nevoie-de-sprijinul-statului-altfel-risca-sa-se-degradeze-12732124
12732124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.