Pastila-minune a lui Hitler: cum erau ''dopaţi'' soldaţii germani în cel de-al Doilea Război Mondial

Postat la 26 iulie 2016 8195 afişări

Înainte să devină scriitor, el a făcut parte din armata germană.

Pastila-minune a lui Hitler: cum erau ''dopaţi'' soldaţii germani în cel de-al Doilea Război Mondial

În 1972, Heinrich Böll a câştigat premiul Nobel pentru literatură. Dar înainte să devină scriitor, el a făcut parte din armata germană. Luptând pe multe fronturi în multe ţări printre care România, Franţa Ungaria şi Uniunea Sovietică, Böll trimetea frecvent scrisori familiei în Köln. 

Una dintre aceste scrisori, mai exact cea scrisă în data de 20 mai 1940, conţinea nu numai informaţii referitoare la starea lui, ci şi o rugăminte: „ Puteţi, poate, să mai obţineţi nişte Pervitin pentru proviziile mele?”

Vezi aici care a fost pastila-minune a lui Hitler: cum erau ''dopaţi'' soldaţii germani în cel de-al Doilea Război Mondial

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.