Pasiune extremă pentru jocuri – a dat 16.000 de dolari pentru o sabie virtuală. Cine este împătimitul?

Autor: Ana Raduta Postat la 28 decembrie 2011 46 afişări

Un chinez şi-a făcut un cadou de Crăciun cel puţin inedit. A cheltuit 16.000 de euro pentru pasiunea sa cea mai mare, jocurile pe calculator. Pentru un joc de arte marţiale a cumpărat la licitaţie o sabie virtuală care costă cât o maşină.

Nu există decât un singur exemplar al sabiei virtuale pe care şi-a achiziţionat-o chinezul, acesta fiind şi motivul pentru care a costat atât de mult, potrivit Daily Mail. Cu toate acestea, jocul la care va folosi costisitoarea armă, respectiv Age of Wulin, încă nu a fost pus în vânzare în China, astfel încât împătimitul jucător va trebui să mai aştepte puţin până când să folosească sabia pentru care a licitat impresionanta sumă.

Practic, acesta a fost şi motivul pentru care Snail Games, producătorii jocului, au decis să organizeze o licitaţie prin care iubitorii jocului să poată cumpăra obiecte virtuale realizate în câte un exemplar, pe care să le poată utiliza apoi în joc.

Alte astfel de obiecte vândute au fost un scut, pentru care a fost licitată suma de 1.600 de dolari, în timp ce alt jucător a cumpărat o teacă pentru 2.500 de dolari. Alte achiziţii mai modeste, care au costat cel mult 30 de dolari, au reprezentat carduri de acces sau mici obiecte de care este nevoie pentru a putea juca respectivul joc.

Age of Wilun este un joc care recreează peisajul Chinei medievale, iar personajele sunt practicanţi ai artelor marţiale. Este un joc interactiv, iar fiecare jucător este un personaj autocreat, care se manifestă în cadrul unei comunităţi formate din alţi jucători.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pasiune,
jocuri,
sabie virtuală
/actualitate/pasiune-extrema-pentru-jocuri-a-dat-16-000-de-dolari-pentru-o-sabie-virtuala-cine-este-impatimitul-9106484
9106484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.