Pasaport de Romania pentru israelianul care le-a adus romanilor Pepsi si Burger King

Postat la 25 octombrie 2010 54 afişări

Discretul om de afaceri israelian Eli Davidai, care a adus in Romania brandurile Pepsi si Burger King, a primit intr-un final, dupa multe incercari, cetatenie romana.

"Dupa atat de multi ani de incercari de a convinge autoritatule romane ca sunt eligibil pentru a obtine statutul de cetatean roman, astazi am depus juramantul", a spus cu mandrie Davidai, amintind angajamentul luat fata de Romania inca de cand a inceput pentru prima data un business aici.

Lipsa cetateniei romane a fost multa vreme pentru Davidai un regret, in conditiile in care sotia sa este romanca, iar copiii sunt si ei cetateni. "Oficial, statul roman mi-a refuzat acordarea cetateniei pe motiv că nu sunt o persoană sociabilă. Ce inseamna sociabil? Sa merg la cocktail-uri? Nu merg", spunea omul de afaceri cu ocazia uneia dintre putinele iesiri publice din ultimii 20 de ani.

Eli Davidai si-a inceput cariera de om de afaceri in 1979, cand impreuna cu alti cativa antreprenori, a infiintat o companie IT numita Scitex, care le permitea jurnalistilor sa scrie articolele pe un soi de computer si sa le trimita in tipografie mult mai usor. Tot Scitex a prilejuit si primul sau exit, firma fiind cumparata cativa ani mai tarziu de Kodak, pentru cateva sute de milioane de dolari. De atunci, omul de afaceri israelian a construit sau s-a implicat in mai bine de 30 de companii, dintre care in jur de 11 sunt in Romania, iar restul sunt imprastiate pe piete precum SUA, Marea Britanie, India, China, Cipru, Israel, Elvetia, Bulgaria, Turcia, Ucraina si Slovacia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pasaport-de-romania-pentru-israelianul-care-le-a-adus-romanilor-pepsi-si-burger-king-7557680
7557680
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.