Parlamentul European îndeamnă la acordarea unui ajutor financiar de urgenţă Ucrainei

Postat la 27 februarie 2014 30 afişări

Uniunea Europeană trebuie să deblocheze un ajutor financiar de urgenţă pentru Ucraina şi să elibereze mai uşor vize cetăţenilor ucraineni, a pledat joi Parlamentul Europan (PE), care a îndemnat la organizarea unei "Conferinţe internaţionale a donatorilor".

Parlamentul European îndeamnă la acordarea unui ajutor financiar de urgenţă Ucrainei

 Comisia Europeană (CE) şi statele membre este necesar să prezinte "cât mai rapid posibil, în cooperare cu FMI şi Banca Mondială (BM)" un ajutor financiar pe termen scurt, completat cu un "pachet pe termen lung, împreună cu BERD şi BEI", au apreciat deputaţii într-o rezoluţie cu caracter neconstrângător.

În plus, Parlamentul "cere ca o conferinţă internaţională a donatorilor să fie organizată în cel timp util" pentru Ucraina, care se află pe marginea prăpastiei falimentului şi are nevoie urgentă de cel puţin 35 de miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentul-european-indeamna-la-acordarea-unui-ajutor-financiar-de-urgenta-ucrainei-12160740
12160740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.