Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au început dezbaterile generale la proiectul bugetului

Autor: Emma Toader Postat la 16 decembrie 2014 29 afişări

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au început, marţi, dezbaterile generale la proiectul bugetului de stat pe 2015, în prezenţa secretarului de stat în MFP Daniela Pescaru şi în ciuda obiecţiilor opoziţiei privind absenţa ministrului Darius Vâlcov de la şedinţă.

Preşedintele de şedinţă, Viorel Ştefan, a anunţat că dezbaterile generale vor avea loc fără prezenţa ministrului titular al Finanţelor, având în vedere că depunerea jurământului de către membrii Cabinetului va avea loc marţi seară.

Reprezentanţii PNL Eugen Nicolăescu şi Gheorghe Ialomiţianu au susţinut că "este o premieră" în România când la dezbaterea bugetului nu participă ministrul Finanţelor, arătând că Darius Vâlcov este ministru al Bugetului şi ar fi trebuit să participe la aceste dezbateri.

"Este neconstituţional, este singura lege cu caracter anual, legea bugetului. Cine îşi asumă răspunderea politică pentru acest act legislativ?", a spus Eugen Nicolăescu, care a cerut amânarea lucrărilor până când Darius Vâlcov ar fi prezent.

"Ministrul Bugetului trebuia să fie aici. Dacă miniştrii nu pot să susţină bugetele, înseamnă că România nu are Guvern şi atunci despre ce discutăm? Bugetul trebuie prezentat de reprezentanţii Guvernului şi nu de seretarii de stat", a susţinut, la rând său, Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor.

În ciuda acestor obiecţii ale opoziţiei, parlamentarii din cele două comisii au decis, cu 19 voturi "pentru" şi 9 "împotrivă", ca lucrările să continue, iar bugetul să fie prezentat de un secretar de stat din Ministerul Finanţelor.

În timpul dezbaterilor a existat şi un schimb de replici între preşedintele Comisiei de buget-finanţe, Viorel Ştefan (PSD), şi Gheorghe Ialomiţianu, Ştefan susţinând că nu este prima dată când bugetul este prezentat de secretari de stat, menţionând ca exemplu momentul în care Gheorghe Ialomiţianu era ministru al Finanţelor şi la dezbaterea de buget "se ascundea" în spatele secretarului de stat Gherghina. "Sunteţi un mincinos", i-a replicat Ialomiţianu lui Viorel Ştefan, care a susţinut că atunci când el era ministru a fost prezent la discuţiile generale.

Bugetul pe anul 2015 a fost prezentat în comisiile de buget-finanţe de către secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Daniela Pescaru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PARLAMENT,
BUGET,
/actualitate/parlamentarii-din-comisiile-de-buget-finante-au-inceput-dezbaterile-generale-la-proiectul-bugetului-13723021
13723021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.