Parcul Vitantis din Bucureşti a fost vândut cu peste 20 milioane de euro fondului Revetas Capital

Autor: Cristina Cuncea Postat la 08 august 2014 67 afişări

Equest Balkan Properties a vândut parcul comercial Vitantis Shopping Center, de lângă târgul de maşini Vitan din Bucureşti, companiei Revetas Capital, specializată în achiziţia de proiecte cu dificultăţi financiare, într-o tranzacţie care a presupus preluarea unor datorii de peste 20 milioane euro.

"Tranzacţia a constat într-un transfer de datorii şi s-a încheiat la finele lunii iunie", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Revetas Capital, fără să menţioneze valoarea tranzacţiei.

Potrivit unor surse din piaţa imobiliară, compania ar fi preluat datorii de peste 20 de milioane de euro, în timp ce în cel mai raport de piaţă realizat de firma JLL se precizează că tranzacţia s-a ridicat la 26 milioane de euro.

Tranzacţia a fost realizată prin Revetas Fund I, care ajunge astfel să deţină 15 proiecte cu peste 152.000 metri pătraţi în Europa Centrală şi de Est.

"Aceasta este prima din mai multe achiziţii pe care le avem planificate să le facem în România. Revetas Fund I va investi în repoziţionarea şi rebranduirea Vitantis, care a fost deschis în 2008. Strategia este să realizăm un centru comercial de dimensiuni mari, care să se adreseze familiilor, dar şi celor care lucrează în această parte a Bucureştiului", a declarat Radu Boitan, senior investment director în cadrul Revetas.

Compania Revetas Capital este activă în Europa Centrală şi de Est şi are birouri la Londra, Bratislava, Viena, Cracovia şi Bucureşti. Compania administrează un vehicul de investiţii cu un capital de 40 de milioane de euro, iar în prezent este în curs de strângere de fonduri pentru un alt vehicul, cu o ţintă de capitalizare de 200 milioane de euro.

Vitantis are datorii cumulate de peste 44 de milioane de euro, cea mai mare parte din două credite de la UniCredit Bank. Fondul urmează să preia datoriile, să încerce să le restructureze şi, de asemenea, să repoziţioneze centrul comercial.

Parcul comercial are o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi, iar printre cei mai importanţi chiriaşi se numără Carrefour, Casa Rusu, Praktiker şi Domo. Potrivit datelor disponibile în piaţă, proiectul este ocupat în proporţie de 70%.

Equest a achiziţionat Vitantis Retail Park în decembrie 2006 pentru 31,6 milioane de euro, în care a mai investit peste 30 de milioane de euro dintr-un credit de la UniCredit Bank. În anul 2011, George Teleman, partener în cadrul fondului, a preluat 51% din centrul comercial, la un preţ simbolic, la care s-au adăugat datoriile.

Equest Balkan Properties a vândut în urmă cu trei luni proiectul Moldova Mall din Iaşi omului de afaceri Gheorghe Iaciu şi mai deţine în România un portofoliu de birouri şi un centru logistic pe autostrada Bucureşti-Piteşti.

EBP mai deţine pe piaţa românească patru clădiri de birouri de clasa A şi B de mici dimensiuni, toate achiziţionate în 2006 şi localizate în Bucureşti, plus proiectul Equest Logistics Centre, care include un teren cu o suprafaţă totală de 11 de hectare, situat în Bucharest West Logistics Park

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VITANTIS,
VÂNZARE,
/actualitate/parcul-vitantis-din-bucuresti-a-fost-vandut-cu-peste-20-milioane-de-euro-fondului-revetas-capital-13058636
13058636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.