Parchetul rus cere zece ani de închisoare pentru opozantul Aleksei Navalnîi

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 19 decembrie 2014 86 afişări

Parchetul rus a cerut, vineri, zece ani de închisoare pentru opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, acuzat că a deturnat 360.000 de euro în detrimentul firmei franceze Yves Rocher.

Navalnîi, de profesie avocat, este acuzat împreună cu fratele său Oleg, pentru care Parchetul a cerut opt ani de închisoare, că a deturnat 27 de milioane de ruble (360.000 de euro) în detrimentul firmei Yves Rocher.

De asemenea, justiţia rusă a decis prelungirea arestului la domiciliu pentru Navalnîi până la 15 februarie, la solicitarea Parchetului. Justiţia urmează să anunţe decizia finală în dosarul Yves Rocher la o dată ulterioară.

Firma franceză a anunţat, însă, prin intermediul directorului financiar al filialei din Rusia, Christian Melnik, că nu a suferit "niciun fel de daune" în urma colaborării cu firma de transport a fraţilor Navalnîi, Glavpodpiska. Aceasta a desfăşurat servicii de transport şi livrare a comenzilor pentru firma franceză în perioada 2008-2012.

Blogger şi denunţător al corupţiei în rândul elitelor ruse, Aleksei Navalnîi a mai fost condamnat în 2013 la cinci ani de închisoare cu suspendare, într-un alt dosar în care a fost acuzat de deturnare de fonduri.

Alte acuzaţii, printre care şi cea care implică firma Yves Rocher, au fost ulterior formulate la adresa sa. Navalnîi a respins acuzaţiile şi a afirmat că acestea reprezintă o tentativă de intimidare la adresa sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
NAVALNÎI,
JUSTIŢIE
/actualitate/parchetul-rus-cere-zece-ani-de-inchisoare-pentru-opozantul-aleksei-navalnii-13731909
13731909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.