P3 achiziţionează 467.000 mp de parcuri logistice şi terenuri de la CA Immo

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 octombrie 2014 198 afişări

P3, investitor specializat, dezvoltator şi manager de proprietăţi de logistică în Europa, a semnat achiziţia a două parcuri logistice în Polonia şi unul în România cu o suprafaţă totală închiriabilă de 467.000 mp, de la CA Immobilien Anlagen AG. Tranzacţia, care este încă obiectul unor termeni contractuali, include, de asemenea, aproape 165 de hectare (ha) de teren pentru dezvoltare, în principal în Polonia şi România.

P3 achiziţionează 467.000 mp de parcuri logistice şi terenuri de la CA Immo

Ian Worboys, CEO-ul P3, a declarat: “Acest portofoliu de proprietăţi de clasă A situate în locaţii cheie, consolidează poziţia P3 ca investitor de top pe piaţa logistică din Europa. Această tranzacţie vine după recentele achiziţii ale P3 din Italia şi Cehia, şi completează strategia companiei de a creşte după achiziţia P3 de către TPG şi Ivanhoé Cambridge, în octombrie anul trecut. În prezent, P3 operează peste 2,9 milioane de m2 de centre moderne de depozitare şi distribuţie şi deţine unul dintre cele mai mari portofolii de terenuri pentru dezvoltare logistică din Europa.”

Parcul logistic din Bucureşti este cel mai mare dintre cele trei active nou achiziţionate de P3, având o suprafaţă de 215,000 m2 de spaţii ocupate aproape în totalitate, dar şi un teren de 40 de hectare pentru dezvoltare. Acest parc este o locaţie cheie pentru furnizorii de servicii logistice, datorită accesului direct către autostrada A1, care face legătura cu partea de vest, şi a terminalului intermodal de cale ferată pentru transportul de mărfuri, aceasta din urmă fiind parte componentă a Coridorului IV Pan European.

Situat în imediata apropiere a şoselei de centură şi cu acces facil către centrul Bucureştiului, parcul este atractiv pentru clienţi din e-commerce, cum ar fi e-Mag, unul dintre cei mai mari retaileri online, dar şi companii multinaţionale precum Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weis sau Interbrands.

În Polonia, parcul logistic din Blonie are o suprafaţă de 177,000 m2 şi se află la 30 de km Vest de centrul Varşoviei, cu legături către autostrada A2 spre Poznan şi Berlin. Printre chiriaşi se numără Bayer, IBM, Orange, Triumph şi retailerul online Allegro, ceea ce reflectă atractivitatea parcului pentru marii retaileri care caută spaţii în proximitatea capitalei poloneze. Această proprietate dispune de 17 ha de teren pentru noi dezvoltări.

Al doilea parc logistic se află lângă Piotrkow, la Sud-Est de oraşul Lodz, în centrul Poloniei. Acesta oferă 75,000 m2 de spaţii, are legături directe cu Varşovia, Wroclaw şi Katowice şi este situat pe un teren de 120 ha, cu potenţial pentru alte noi dezvoltări. Kühne & Nagel, FM Logistic şi InPost sunt cei mai mari chiriaşi ai parcului.

Peter Bečár, Managing Director Central & Eastern Europe al P3, a declarat: "Noile active de lângă Lodz şi Varşovia consolidează prezenţa noastră în Polonia, alături de parcurile deja existente în Poznan şi Mszczonow. Împreună cu achiziţionarea celui mai mare şi strategic parc logistic din România, aceste active întăresc portofoliul nostru din Europa Centrală şi de Est şi completează învestiţiile recente.”

P3 este un investitor specializat, dezvoltator şi manager de proprietăţi de logistică în Europa. Având activităţi în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde acum 144 de  depozite în nouă ţări şi  peste 1,450,000 m2 de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spaţii. P3 este deţinută de TPG Real Estate şi Ivanhoé Cambridge.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/p3-achizitioneaza-467-000-mp-de-parcuri-logistice-si-terenuri-de-la-ca-immo-13378616
13378616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.