P3 a cumpărat anul trecut peste 100 de hectare de teren. Care sunt planurile companiei anul acesta în România

Autor: Ioana Matei Postat la 31 ianuarie 2018 106 afişări

P3, investitorul, dezvoltatorul, proprietarul şi managerul pe termen lung de proprietăţi logistice, a înregistrat o creştere record în anul 2017. Portofoliul companiei s-a extins la peste 4 milioane de m² de proprietăţi logistice premium pe nouă pieţe europene, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

P3 a cumpărat anul trecut peste 100 de hectare de teren. Care sunt planurile companiei anul acesta în România

Rata de ocupare a atins un nivel record, urcând la 97% la sfârşitul anului. Compania a continuat dezvoltarea activă şi investiţiile în întreaga regiune, începând construcţia a aproape 600.000 m² de spaţii noi şi finalizând achiziţii strategice în mai multe ţări, inclusiv un portofoliu important în Spania la începutul anului 2017, pentru mai mult de 240 milioane de euro. La sfârşitul anului, echipa de dezvoltare a companiei P3 achiziţionase mai mult de 100 de hectare de teren în Europa, gata pentru a fi dezvoltate.

P3 şi-a mărit semnificativ portofoliul de clienţi, dezvoltând proiecte pentru clienţi noi, precum Lamborghini-Ducati, British American Tobacco, Antalis şi BSH Electrodomésticos. Compania a finalizat, de asemenea, noi facilităţi pentru clienţii existenţi, precum FM Logistics, eMag şi Keuhne & Nagel. În prezent, mai mult de 360 de companii numesc acasă un parc logistic P3.

Comentând realizările din 2017, CEO-ul P3, Ian Worboys, a declarat: “În conformitate cu obiectivele noastre pe termen lung, am fost foarte activi în 2017, atât în ceea ce priveşte activitatea de dezvoltare, cât şi achiziţiile. Intrând în 2018, avem o echipă în plină dezvoltare de specialişti talentaţi în domeniul imobiliar, pregătiţi să fie partenerii clienţilor pentru nevoile imobiliare ale acestora pe termen lung. Cererea de spaţii logistice premium continuă să depăşească oferta în aproape toate locaţiile cheie din Europa şi nu văd semne că acest trend se va schimba. În acest ritm, am putea vedea dublarea valorii companiei în următorii 3-5 ani. Ne aşteaptă o perioadă interesantă.”

Pentru a susţine ritmul de expansiune al companiei, la sfârşitul anului au intrat în vigoare o serie de schimbări de personal cheie. Andrew Stacey, fostul Director General al P3 Franţa şi Directorul Departamentului de Asset Management al P3, avansează pe poziţia de Chief Operating Officer, responsabil cu operaţiunile zilnice ale companiei în Europa. Blake Horsley, fostul Director General al P3 România, îşi asumă un nou rol ca Director de Dezvoltare al Grupului P3, responsabil pentru creşterea economică a companiei. Nu în cele din urmă, Andrzej Wroński, fostul Director General al P3 Polonia preia poziţia de Director al Departamentului de Asset Management al Grupului P3, responsabil cu administrarea activelor şi proprietăţilor pentru întreg portofoliul P3.

De asemenea, P3 a devenit primul dezvoltator de proprietăţi logistice din lume care a semnat Compactul Global al Naţiunilor Unite, cea mai mare iniţiativă de sustenabilitate din lume destinată companiilor, demonstrând angajamentul său de a reduce impactul său asupra mediului. Pentru a susţine practicile de dezvoltare durabilă ale companiei, Steffen Walvius a fost recrutat pentru poziţia de Manager de Sustenabilitate al Grupului.

În România, P3 a livrat trei noi depozite cu un total de 65.000 m2 în parcul P3 Bucharest. În cursul anului, P3 a semnat contracte de închiriere de peste 115.000 m2, constând atât în contracte noi, cât şi în reînnoiri şi extinderi pentru clienţi existenţi, precum eMag, Tibbet/Yusen Logistics, Macromex şi Interbrands, demonstrând astfel un angajament şi o strategie pe termen lung faţă de clienţii săi.

În 2017, compania a finalizat achiziţia a peste 17 ha de teren adiţional lângă parcul P3 Bucharest, cu intenţia de a dezvolta parcul la 500.000 m2 în următorii doi ani.

“În 2017 am continuat dezvoltarea parcului nostru de la km 13 atât prin construcţia de noi depozite, cât şi prin achiziţia de terenuri. Suntem pregătiţi pentru un 2018 foarte dinamic, în care intenţionăm inaugurarea de noi locaţii atât în Bucureşti, cât şi în vestul ţării, venind în întâmpinarea cerinţelor pieţei. Bineînţeles, P3 Bucharest Park va rămâne centrul gravitaţional al activităţii noastre, fiind concentraţi în continuare pe menţinerea poziţiei acestuia de cel mai mare parc logistic din România şi pe consolidarea relaţiilor pe termen lung cu chiriaşii noştri. România continuă să fie văzută în interiorul P3 ca o piaţă cu un potenţial mare şi sustenabil de dezvoltare pe segmentul logistic şi industrial, potenţial pe care suntem gata să îl fructificăm prin echipa locală foarte dedicată şi prin sprijinul puternic pe care îl avem din partea grupului”, declară Sînziana Pardhan, Director General al P3 România.

 P3 are, în acest moment, un total de 370.000 m² în 14 depozite în parcul P3 Bucharest şi alţi 100.000 m² care permit dezvoltarea de noi spaţii. Situat la doar 13 km de centrul oraşului, P3 Bucharest Park se află pe soseaua de centură a oraşului, care oferă acces uşor la toate cele 6 sectoare din Bucureşti, la Aeroportul Internaţional Henri Coanda (22 km) şi la autostrada A2. P3 planifică, de asemenea, să se extindă atât în Bucureşti, cât şi în partea centrală şi de vest a ţării.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.