(P) Xiaomi Redmi Note 10 şi Xiaomi Redmi Note 8 (2021) au cam acelaşi preţ. Care merită achiziţionat?

Postat la 25 octombrie 2021 44 afişări

(P) Xiaomi Redmi Note 10 şi Xiaomi Redmi Note 8 (2021) au cam acelaşi preţ. Care merită achiziţionat?

Una dintre cele mai neaşteptate lansări pe piaţa telefoanelor mobile în 2021 a venit de la Xiaomi. Linia Redmi a companiei, care s-a remarcat întotdeauna pentru a aduce dispozitive mid-range rentabile, a câştigat noi modele odată cu sosirea lui Xiaomi Redmi Note 10 şi a variantelor sale mai puternice. Cu toate acestea, compania a profitat de elan pentru a anunţa o versiune uşor actualizată a lui Xiaomi Redmi Note 8, un dispozitiv care a sosit iniţial în 2019. Pentru a face lucrurile şi mai confuze, atât Redmi Note 10, cât şi Redmi Note 8 (2021) pot fi găsite astăzi la preţuri foarte similare.

Ce s-a schimbat la Xiaomi Redmi Note 8 (2021)

Înainte de a intra în comparaţia directă dintre ele, este necesar să explicăm ce anume a schimbat Xiaomi în noua versiune a Redmi Note 8. Practic, compania a păstrat corpul dispozitivului şi ecranul complet neschimbate, refolosind designul cu dimensiunile de 158, 3 x 75,3 x 8,4 mm şi greutatea de 190 de grame, în timp ce ecranul este un IPS LCD de 6,3 inci cu rezoluţie Full HD. Un alt punct care a fost neschimbat este bateria, care are aceiaşi 4.000 mAh ca modelul din 2019. Setul camerei este, de asemenea, acelaşi, cu un senzor principal de 48 MP, un ultra-larg de 8 MP, macro de 2 MP şi o adâncime de 2 MP, în în plus faţă de 13 MP.

Cu alte cuvinte, singura actualizare este a procesorului. În timp ce originalul Xiaomi Redmi Note 8 folosea un Qualcomm Snapdragon 665, versiunea 2021 are un MediaTek Helio G85. Aceasta înseamnă că noul model ar trebui să aibă o performanţă puţin mai bună decât cea veche, atât la rularea aplicaţiilor, cât şi la post-procesarea fotografiilor, ceea ce poate îmbunătăţi calitatea imaginilor.

Redmi Note 10 vs. Redmi Note 8 (2021): Care este cel mai bun?

Ştiind că noul Redmi Note 8 este doar o versiune uşor îmbunătăţită a unui smartphone lansat iniţial în 2019, aţi crede că s-ar pierde într-o dispută directă cu orice model actual de gamă medie, nu? Asta se întâmplă mai mult sau mai puţin atunci când îl comparăm cu Redmi Note 10.

Note 10 a adus liniei Xiaomi mai multe îmbunătăţiri care au fost solicitate de mulţi ani de către fanii mărcii, precum noul ecran cu tehnologie AMOLED, care reproduce culori mai vii şi negru mai profund, pe lângă consumul de energie mai mic. Apropo, bateria este unul dintre cele mai apreciate puncte ale Note 10, care poate sta până la două zile distanţă de priză datorită componentei de 6.000 mAh, cu 2.000 mAh peste bateria lui Redmi Note 8. Deşi seturile de camere au aceeaşi cantitate de megapixeli, Redmi Note 10 reuşeşte să ofere rezultate mai bune, în principal datorită chipset-ului Snapdragon 678, care face o treabă mai bună decât Helio G85 al lui Xiaomi Redmi Note 8 în partea de fotografie

Având în vedere că Xiaomi Redmi Note 10 este mai bun decât Xiaomi Redmi Note 8 (2021) în toate cele mai importante aspecte, modelul actualizat ar avea o şansă să fie recomandat doar dacă costă mult mai puţin decât Note 10. În acest caz, ar putea fi interesant pentru cine doreşte să cheltuiască mai puţin şi ar fi mulţumit de camera şi performanţa puţin mai mici. Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă în practică. Ambele modele pot fi găsite la vânzare la preţuri foarte apropiate, mai ales după ce Redmi Note 10 a suferit unele reduceri de preţ în ultimele luni. Având în vedere acest scenariu, Redmi Note 10 este cea mai bună alegere între cele două.Este posibil ca Xiaomi Redmi Note 8 (2021) să merite doar dacă preţul său a scăzut considerabil atunci când citiţi acest text şi este mult mai ieftin decât Note 10, dar nu are sens să îl luaţi când Note 10 are acelaşi preţ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
note,
pret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.