(P) RoSEFF, aliatul în lupta pentru modernizare

Postat la 30 octombrie 2014 422 afişări

Într-o lume ghidată de digitalizare, presiunea pe costuri este din ce în ce mai mare. Art Match, o companie care activează într-o industrie aflată în declin – piaţa sistemelor de afişaj pentru retail şi comunicare - a folosit programul UE BERD RoSEFF pentru a-şi moderniza liniile de producţie şi a-şi creşte astfel competitivitatea.

(P) RoSEFF, aliatul în lupta pentru modernizare

Achiziţia făcută în urma finanţării obţinute le-a adus nu doar scăderea costurilor cu energia, cât şi poziţionarea pe noi pieţe geografice de desfacere, lărgirea orizontului de business şi avantajul faţă de competitorii internaţionali.

“Am reuşit să reducem la aproape jumătate costul energiei şi al consumabilelor pe metrul pătrat de print digital livrat”,  descrie Octavian Sfeclă modul concret în care s-a reflectat în compania specializată pe furnizarea integrată de sisteme de afişaj pentru retail şi comunicare in-store Art Match, finanţarea RoSEFF obţinută prin intermediul BRD Groupe Société Générale.

Programul  RoSEFF, finanţat de Uniunea Europeană (UE) prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), reprezintă o formă de sprijin pentru companiile care îşi propun reducerea consumului şi eficientizarea producţiei. Prin intermediul acestuia, companiile pot accesa împrumuturi de până la un milion de euro prin BRD, consultanţă tehnică gratuită din partea Tractebel Engineering şi granturi europene de până la 15% din valoarea creditului acordat. Pentru companiile autohtone, reprezintă o oportunitate pentru creşterea competitivităţii prin modernizarea liniilor de producţie, aspect relevat de Art Match, firma timişoreană cu 200 de angajaţi condusă de Octavian Sfeclă. Compania, prezentă pe piaţă din 1998, a echipat sute de magazine din toată ţara, ajungând să deţină în portofoliul de clienţi cele mai importante reţele de retail şi cei mai mari producători din FMCG.

Competitivitatea reprezintă una dintre provocările cu care se confruntă timişorenii în contextul unei pieţe ghidate de presiunea pe preţ, termene de livrare scurte şi diversitatea tehnologiilor de imprimare. În acest context, investiţiile constante în tehnologia de ultimă generaţie reprezintă o prioritate.

Programul RoSEFF le-a permis timişorenilor achiziţia unei imprimante digitale de format mare de ultimă generaţie, într-un timp foarte scurt. Consultantul RoSEFF a stabilit rapid faptul că înlocuirea echipamentului ar conduce la o scădere reală a consumului de energie şi investiţia a fost declarată eligibilă pentru program. Art Match a obţinut finanţarea BERD prin intermediul BRD şi a beneficiat de un grant UE de peste 70.000 de euro, echipamentul fiind livrat la o lună după decizia companiei de a utiliza programul RoSEFF. 

“Realitatea este că am obţinut, pe lângă scăderea consumului, şi o creştere a productivităţii pe segmentul respectiv”, explică Sfeclă unul dintre avantajele observate.

Poziţia favorabilă pe piaţă i-a permis firmei timişorene să abordeze proiecte noi, lucrări care presupun un volum mare de print într-un timp foarte scurt, cum ar fi, spre exemplu, rebrandingul fostelor magazine Real. În plus, compania a intrat în pieţe geografice noi, prin intermediul celor două filiale din Belgrad şi Budapesta, datorită produselor realizate la un preţ mai bun şi au intrat  şi pe piaţa packaging-ului premium. Creşterea vitezei de imprimare le oferă şi posibilitatea de a analiza şi lărgirea orizontului de business, în domenii precum imprimarea unor substraturi lemnoase şi metalice care să le permită astfel accesarea unor industrii precum decoraţiunile interioare şi mobilierul. “Nu în ultimul rând, participăm cu succes la licitaţii internaţionale unde, deşi concurăm cu alţi utilizatori de utilaje similare, noi avem avantajul costului redus la manoperă”, concluzionează Octavian Sfeclă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
modernizare,
companie,
costuri,
finantare
/actualitate/p-roseff-aliatul-in-lupta-pentru-modernizare-13479089
13479089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.