Ordonanţă de Urgenţă: Guvernul a tăiat drastic programul Rabla. Voucherele scad de la 7.000 la 3.500 de lei pentru casarea unui autovehicul, iar ecotichetul pentru maşini electrice scade de la 11.000 la 2.000 de euro. Scade la jumătate finantarea pentru panouri fotovoltaice

Autor: Roxana Rosu Postat la 13 decembrie 2023 42 afişări

Ordonanţă de Urgenţă: Guvernul a tăiat drastic programul Rabla. Voucherele scad de la 7.000 la 3.500 de lei pentru casarea unui autovehicul, iar ecotichetul pentru maşini electrice scade de la 11.000 la 2.000 de euro. Scade la jumătate finantarea pentru panouri fotovoltaice

Valoarea voucherului primit pentru casarea unui autovehicul vechi prin programul Rabla se reduce în 2024 la 3.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou sau a unei motociclete, iar ecotichetul acordat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2000-2024 va fi de maxim 10.000 lei, potrivit unei Ordonante de Urgentă pregătită de Guvern.

În 2023, tichetul pentru casarea unui autoturism este de 7.000 lei, iar ecotichetul pentru achizitionarea de maşini electrice a fost de 54.000 lei.

”În anul 2024, cuantumul ecotichetului acordat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020 - 2024 este în sumă maximă de 10.000 lei.

În anul 2024, cuantumul primei de casare acordate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020 – 2024 este în sumă de maxim 3.500 lei pentru achiziţionarea unei motociclete noi sau a unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat, respectiv 5.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul casării a două autovehicule uzate. Prima de casare se acordă numai în cazul în care beneficiarul deţine în proprietate autovehicolul uzat pentru o perioadă mai mare de 3 ani”, se arată în OUG privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative precum şi pentru prorogarea unor termene.

De asemenea, finanţarea care se acordă prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională este în sumă de 10.000 lei/ solicitant.

Prevederile nu se aplică solicitanţilor instituţii publice.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acordare,
transport,
program,
reducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.