Orchestra Filarmonicii din Viena a prins viaţă. Primul concert de la debutul pandemiei

Autor: Ancuta Marcus, Laura Boico Postat la 19 iunie 2021 17 afişări

Orchestra Filarmonicii din Viena revine la viaţă, odată cu scăderea bruscă a cazurilor de COVID-19 în Austria. Primul concert a avut loc vineri, în aer liber.

Orchestra Filarmonicii din Viena a prins viaţă. Primul concert de la debutul pandemiei

Numărul celor care au avut acces a fost, însă, unul limitat. Doar 3.000 de persoane s-au putut bucura de spectacolul de muzică clasică.

Sentimentul a fost de nedescris.

„Este un sentiment incredibil de eliberare să poţi sta în grădinile Schoennbrunn. Este ca o bucată de normalitate pe care sper că o vom recupera de acum”, a spus Elisabeth Heuboeck, spectator al concertului.

Vizitatorii au fost nevoiţi să prezinte un test PCR negativ sau o dovadă a vaccinării înainte de a fi primiţi în sala de concerte.

Multe dintre bilete au fost rezervate persoanelor care s-au aflat în prima linie în lupta împotriva COVID-19, respectiv cadre medicale şi profesori.

„Suntem foarte entuziasmaţi, dar şi foarte recunoscători că putem fi aici astăzi. Suntem printre cei privilegiaţi care pot trăi aceste lucruri aici, la faţa locului. Prin urmare, un test PCR sau o dovadă a vaccinării este un lucru total irelevant. Sau că trebuie să purtăm o mască când ajungem aici, nu este deloc o problemă.”, a spus Elfie Schenkel, spectator al concertului.

Orchestra a interpretat lucrări de Guiseppe Verdi, Beethoven, Rachmaninov sau alţii. Printre membrii audienţei s-a numărat şi cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
filarmonica,
viena,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.