Orban, despre propunerea lui Tăriceanu: Este un nonsens, o aberaţie constituţională. A dat-o în bară

Autor: Andi Manciu Postat la 06 septembrie 2014 42 afişări

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Braşov, că propunea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru o nouă suspendare a şefului statului este un "nonsens", o "aberaţie constituţională" şi o "prostie fără margini" prin care preşedintele Senatului a "dat-o în bară rău de tot".

"Nu pot să exprim decât poziţia mea personală. Mi se pare pur şi simplu o aberaţie care de fapt aruncă în derizoriu instituţia referendumului de demitere. Cum să demiţi un preşedinte care îşi termină mandatul mai devreme de sfârşitul anului, care stă cel târziu până în 22 decembrie? Mi se pare o prostie fără margini, probabil domnul Tăriceanu, în criză de idei, încearcă să iasă în faţă, dar cu asta a dat-o în bară rău de tot", a spus Orban.

El a susţinut că nu vede de ce i se dă importanţă "unei astfel de declaraţii, care este un nonsens, o aberaţie constituţională şi o bătaie de joc la adresa cetăţeanului, care cred că astăzi trebuie să fie interesat cine este preşedinte în următorii cinci ani".

Vicepreşedintele PNL a menţionat că "românii sunt sătui de acest scandal care nu se mai termină şi de acest conflict fără sens".

Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, propune iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, el avansând şi un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LUDOVIC ORBAN,
BĂSESCU,
TĂRICEANU
/actualitate/orban-despre-propunerea-lui-tariceanu-este-un-nonsens-o-aberatie-constitutionala-a-dat-o-in-bara-13216925
13216925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.