Orban, despre eliminarea pensiilor: Parlamentul care a instituit un drept poate elimina acel drept

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 februarie 2021 64 afişări

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că proiectul de lege care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor este constituţional: „Parlamentul României, care este cel care a instituit un drept, este cel care poate elimina acel drept, chiar şi pentru cei care beneficiază astăzi de acest drept”.

Orban, despre eliminarea pensiilor: Parlamentul care a instituit un drept poate elimina acel drept

Întrebat, de jurnalişti, dacă proiectul care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor se aplică şi pentru plăţile indemnizaţiilor aflate în prezent în plată, Orban a răspuns afirmativ.

„Aşa cum este proiectul de lege adoptat, pe de o parte anulează dreptul foştilor parlamentari de a beneficia la împlinirea vîrstei de pensionare de pensie specială, de asemenea, actualii beneficiari de pensii speciale nu vor mai benefecia de această pensie imerdiat ce legea va intra în vigoare. E o decizie foarte serioasă a Parlamentului României. Pensia specială pentru parlamentari reprezenta un privilegiu”, afirmă Orban.

El apreciază proiectul votat miercuri ca fiind constituţional.

„Parlamentul României care este cel care a instituit un drept este cel care poate elimina acel drept, chiar şi pentru cei care beneficiază astăzi de acest drept”, adaugă liderul PNL.

De asemenea, Orban spune că supraimpozitarea pensiilor speciale nu este posibilă.

„Nu poţi să impozitezi numai anumite categorii de venituri”, conchide Ludovic Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
pensii speciale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.