Orban: Băsescu, între ciocan şi nicovală în cazul afirmaţiei despre ofiţerul acoperit care candidează

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 24 septembrie 2014 64 afişări

Ludovic Orban susţine că Traian Băsescu "e între ciocan şi nicovală" în ceea ce priveşte afirmaţiile despre ofiţerul acoperit care candidează, Orban explicând că devoalarea unui ofiţer acoperit este o infracţiune, dar că şi tăinuirea unui ofiţer care candidează pentru o funcţie este tot infracţiune.

"Domnul Băsescu a comis o gravă greşeală şi nu ştiu cum va ieşi din această greşeală pentru că dacă devoalează ca şi preşedinte al CSAT şi ca şef al comunităţii de informaţii, dacă devoalează un ofiţer acoperit comite o infracţiune. Ca să nu mai spunem că România e membră NATO, se creează nişte probleme internaţionale incredibile. Dar comite o infracţiune. Dacă, în schimb, nu devoalează acest ofiţer, comite de asemenea o infracţiune. De ce comite o infracţiune? Pentru că este o infracţiune să fii ofiţer de informaţii şi în acelaşi timp să fii membru al unui partid politic, să ocupi o funcţie publică. Or, un oficial care are ştiinţă despre existenţa unei infracţiuni şi nu sesizează organele de anchetă penală se face vinovat de tăinuire, de a nu raporta. Deci Băsescu acum e între ciocan şi nicovală. Dar probabil o să spună: «M-aţi înţeles greşit, de fapt n-am vrut să spun asta, am vrut să spun altceva»”, a afirmat vicepreşedintele PNL Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri după-amiază, la Târgovişte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a mai spus despre preşedintele Traian Băsescu că "şi-a săpat singur groapa".

"După ce-şi termină mandatul (Traian Băsescu - n.r.), în mod evident îl vor ajunge toate faptele sale, dintre care multe vor fi judecate", a mai spus Orban.

Întrebat ce părere are despre dezvăluirile lui Robert Turcescu, Ludovic Orban a spus că în opinia sa ieşirea publică a lui Turcescu a fost făcută în contextul în care dezvăluirile făcute de el ar fi apărut oricum în presă.

"Cred că Robert Turcescu a făcut aceste mărturisiri pentru că era iminentă apariţia acestor informaţii în mass-media. De asemenea, mai cred un lucru: că pregăteşte ceva Turcescu, după cum îl cunosc eu. Nu va lăsa să se stingă povestea în care el să încaseze tot oprobriul public pentru că a ascuns faptul că a fost ofiţer de informaţii. S-ar putea să pregătească ceva. Nu ştiu să vă spun ce, poate devoalarea ofiţerului acoperit care este candidat la Preşedinţie", a spus Orban.

Întrebat dacă ştie cine este acel candidat, iniţial, Orban a spus doar: "Eu ştiu foarte bine cine este, n-am probe să demonstrez”.

La insistenţele jurnaliştilor, care l-au întrebat din nou cine anume este candidatul respectiv, Orban a rostit numele lui Victor Ponta, precizând că ascensiunea profesională a premierului şi faptul că Victor Ponta este singurul dintre candidaţii la Preşedinţie care "nu a infirmat cu subiect şi predicat” că ar fi ofiţer acoperit sunt argumente în sprijinul afirmaţiei sale.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, cu peste o săptămână în urmă, la un post de televiziune, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie "având două butoane".

Ulterior, preşedintele Băsescu a declarat că va da amănunte despre ”ofiţerul acoperit” de faţă cu toată presa, precizând că nu are nicio informaţie de la serviciile secrete şi că, dacă, totuşi, ”printre candidaţi există un domn care a avut în trecutul lui un astfel de lucru, acest lucru trebuie recunoscut”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ORBAN,
BĂSESCU,
/actualitate/orban-basescu-intre-ciocan-si-nicovala-in-cazul-afirmatiei-despre-ofiterul-acoperit-care-candideaza-13341814
13341814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.