Managerul care controlează toţi banii celui mai mare producător de medicamente din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 24 septembrie 2014 876 afişări

Raluca Dobocan coordonează întregul proces bugetar al companiei Terapia-Ranbaxy, cel mai mare producător local de medicamente.

Managerul care controlează toţi banii celui mai mare producător de medicamente din România

Raluca Dobocan asigură întocmirea, fundamentarea, aprobarea şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, precum şi a fluxului de numerar. Ea răspunde de stabilirea preţurilor de vânzare pe piaţa internă ale produselor proprii şi ale produselor achiziţionate pentru comercializare, compania având un portofoliu de peste 200 de produse.

“Cea mai grea decizie a fost să accept provocarea la vârsta de 29 de ani de a deveni şeful departamentului bugete, din care făceam parte la data respectivă ca simplu economist. Mai aveam multe de învăţat, iar timpul era limitat, deoarece volumul de muncă în departamentul bugete şi raportări era şi este în continuare semnificativ, iar promptitudinea de a reacţiona la diverse cerinţe trebuie să fie maximă”, spune clujeanca.

Pe baza analizei financiare şi a sesizărilor făcute a reuşit să obţină revocarea unei decizii luate la nivel de grup care ar fi afectat semnificativ businessul din România prin scăderea profitului cu câteva milioane de dolari şi încetarea cel puţin pentru o perioadă a exportului către anumite pieţe din Europa de Vest.

Dobocan a absolvit Ştiinţe Economice la Cluj-Napoca şi are un master în Standarde Internaţionale de Raportare  Financiară şi o certificare a Association of Chartered Certified Accountants.


Raluca Dobocan face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/managerul-care-controleaza-toti-banii-celui-mai-mare-producator-de-medicamente-din-romania-13330462
13330462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.