Orban anunţă finalizarea unui nou gard la frontiera cu Serbia; critică atitudinea UE faţă de Turcia

Postat la 28 aprilie 2017 46 afişări

Ungaria a finalizat cel de-al doilea gard de la frontiera cu Serbia, care are rolul de a opri imigranţi, a anunţat premierul Viktor Orban, care a adăugat că Uniunea Europeană ar trebui să-şi modereze criticile la adresa Turciei având în vedere rolul Ankarei în limitarea imigraţiei în UE.

Orban anunţă finalizarea unui nou gard la frontiera cu Serbia; critică atitudinea UE faţă de Turcia

"(Gardul) are o lungime de 155 de kilometri şi este înalt de trei metri, va putea opri orice ce mulţime de oameni", a declarat premierul ungar pentru postul Radio Kossuth, notează agenţia de ştiri Reuters.

"Turcia este un stat membru NATO, aşadar, aliatul nostru. Aşa că nu ar trebui să tratăm Turcia ca pe un stat care nu ne este aliat, şi trebuie să respectăm poporul turc şi preşedintele lui", a adăugat Orban.

Joi, premierul de la Budapesta a discutat telefonic cu preşedintele turc Recep Erdogan, ocazie cu care l-a felicitat pe acesta pentru victoria obţinut la referendumul privind impunerea sistemului prezidenţial, a declarat un ofical ungar citat de MTI.

Opoziţia turcă şi observatorii internaţionali au criticat modul de desfăşurare al referendumului. La scurt timp după referendum, Cezar Florin Preda, şeful delegaţiei de observatori ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a declarat că procesul consultativ "nu s-a ridicat la nivelul standardelor Consiliului Europei".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.