Cât cheltuiesc românii de 1 mai

Autor: Ioana Matei Postat la 27 aprilie 2017 101 afişări

3 din 5 angajaţi care vor avea liber de 1 Mai vor petrece minivacanţa din acest weekend acasă, cu familia şi prietenii, sau în aer liber, iar cei mai mulţi dintre ei vor aloca un buget de sub 200 de lei de persoană pentru activităţile planificate, arată un studiu realizat de reprezentanţii platformei de recrutare online eJobs.

Cât cheltuiesc românii de 1 mai

Astfel, 41% din totalul celor care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasa cu familia sau prietenii, iar 21% vor ieşi în aer liber, la iarbă verde sau la un loc de grătar.

2 din 10 au decis să meargă la mare sau la munte, marea fiind preferată în special de cei tineri, 57% dintre respondenţii care au ales litoralul având între 19 şi 25 de ani. În acelaşi timp, muntele e preferat de respondenţii cu vârsta între 26 şi 35 de ani şi, respectiv, 46 şi 55 de ani, mai arată studiul eJobs.

Cei care au ales să se îndrepte către destinaţii turistice pentru minivacanţa de 1 Mai şi-au planificat cheltuieli mai ridicate. Astfel, cei care preferă să meargă la mare se aşteaptă să cheltuie între 500 şi 1.000 de lei de persoană, iar o mare parte din cei care merg la munte (41%) se aşteaptă la cheltuieli cuprinse între 200 şi 500 de lei de persoană.

În acelaşi timp, majoritatea celor care vor pleca peste hotare au alocat peste 2.000 de lei pentru distracţia din acest weekend. Numărul lor nu este însă foare mare, întrucât doar 3% dintre respondenţi vor pleca în străinătate în weekendul prelungit de 1 Mai, această opţiune fiind aleasă în special de cei cu vârste de peste 56 de ani (33%) şi de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 şi 35 de ani (33%). 

Alţi 19% nu s-au hotărât încă ce vor face de Ziua Muncii, cei mai nehotărâţi fiind tinerii sub 25 de ani (27%). Studiul eJobs a fost realizat online, în perioada 16-26 aprilie, în rândul a 546 de respondenţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.