Oraşul unde autorităţile pun oamenii fără adăpost şi cerşetoril la muncă. Programul a functionat asa bine că primarul a propus extinderea sa

Postat la 10 septembrie 2019 560 afişări

Oraşul unde autorităţile pun oamenii fără adăpost şi cerşetoril la muncă. Programul a functionat asa bine că primarul a propus extinderea sa

Autorităţile unui oraş din statul american Arkansas au decis să plătească cerşetori cu 9,25 dolari pe oră, adică 8,37 euro pentru a ridica gunoaiele de pe străzi.

 

Încă din luna aprilie autorităţile din Little Rock, capitala statului Arkansas, au decis să le dea oamenilor fără adăpost şi cerşetorilor care vor să strângă gunoaiele aruncate pe străzi 9,25 dolari (în jur de 39 de lei) pe oră, peste salariul minim pe economie în SUA, relatează Daily Mail.

În cele 5 luni, primăria a cheltuit 80.000 de dolari pentru acest program destinat cerşetorilor iar primarul a propus extinderea sa până în septembrie 2020.

Până în prezent, cerşetorii au muncit 1832 de ore în acest program, strângând de pe străzi 2056 de saci de gunoi. În total 380 de oameni ai străzii au muncit în echipe de 8 pentru a curăţa străzile şi spaţiile verzi de deşeuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cersetorie,
gunoaie,
primire,
strazi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.