Oraşul din România unde Primăria a intrat oficial în austeritate: PRIMARUL a TĂIAT 25% din salariile angajaţilor, dar al lui a rămas neatins

Postat la 14 octombrie 2019 18227 afişări

Oraşul din România unde Primăria a intrat oficial în austeritate: PRIMARUL a TĂIAT 25% din salariile angajaţilor, dar al lui a rămas neatins

Primăria Ploieştiului a intrat oficial în austeritate: după ce, în şedinţele de consiliu, a ameninţat în mod repetat cu reduceri substanţiale de salariu, edilul Adrian Dobre a tăiat toate sporurile angajaţilor instituţiei, sub motivul slabei performanţe în atragerea fondurilor europene. Tăierile, care reprezintă 25% din salariu, nu s-au aplicat, însă, primarului Dobre – în calitate de şef, Adrian Dobre şi-a păstrat veniturile salariale neatinse, tăindu-le doar pe cele ale colegilor lui.

 Înţelegem de aici că primarul îşi evaluează activitatea ca fiind foarte bună şi că nu-şi reproşează că la preluarea mandatului său a pus pe linie moartă sau a dat afară exact funcţionarii specializaţi pe accesarea fondurilor europene – cu rezultate care s-au văzut în pragul iernii trecute, când, fără subsidiile indirecte rezultate din fondurile UE, primăria s-a trezit în cod roşu de faliment.

 Ploieştenii au fost, atunci, pe punctul să rămână fără încălzire, transport public şi servicii de salubritate. În faţa acestui fapt, primarul a cerut consiliului local acceptul pentru demararea unui împrumut de 50 milioane euro şi alocarea, în regim de urgenţă, a unui milion de lei din fondul municipal de investiţii.

 Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
primarie,
salariu,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.