Oraşul din România care e aproape de FALIMENT. Gestul DISPERAT al primarului. „Totul a început acum 11 ani”

Postat la 19 septembrie 2017 667 afişări

Primarul din Copşa Mică, Daniel Mihalache, a plecat, luni, pe jos, spre Bucureşti, pentru a trage un semnal de alarmă, oraşul din Sibiu fiind în prag de faliment, din cauza penalităţilor pe care primăria trebuie să le plătească firmelor care au lucrat la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare.

Oraşul din România care e aproape de FALIMENT. Gestul DISPERAT al primarului. „Totul a început acum 11 ani”

Daniel Mihalache, primarul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, a scris, pe o reţea de socializare, că problemele oraşului au început în urmă cu 11 ani, când România îşi dorea să adere la Uniunea Europeană, dar avea foarte multe probleme de rezolvat, în vederea semnării acordului cu UE, printre care şi cele din Capitolul 22 privind protecţia mediului.

„Ministerul Mediului se angajează să rezolve problemele existente în oraşele Copşa Mică şi Zlatna (doua puncte fierbinţi pe harta României) prin finanţarea unor proiecte de mediu (apă şi canalizare, deşeuri etc), pe baza unei convenţii de finanţare aprobate prin ordonanţe şi legi date de Guvernul şi Parlamentul României. În baza acestui angajament, România închide negocierile cu Comisia Europeană, semnează acordul de aderare la Europa şi devine al 26-lea stat european. Investiţiile propuse de oraşul Copşa Mică s-au derulat conform convenţiei de finanţare până în anul 2009, când noul guvern a considerat că proiectele pornite nu mai sunt de actualitate şi a stopat finanţarea lor”, spune primarul.

Mihalache adaugă că de atunci nu au mai fost plătite la termen facturilor emise de constructori şi nu s-au mai alocat sumele solicitate de Primăria Copşa Mică, deşi finalizarea lucrărilor era obligatorie şi datorită faptului că UE a acceptat închiderea negocierilor pentru capitolul 22, după ce autorităţile au promis că rezolva problemele din zona foarte poluată Copşa Mică.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
faliment,
romania,
incepere,
gest,
bucuresti,
copsa mica,
apa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.