Oraşul Barcelona, paralizat din cauza creşterii violenţelor din cadrul protestelor

Autor: Lacramioara Ivaz, Mediafax Postat la 19 octombrie 2019 39 afişări

Oraşul Barcelona, paralizat din cauza creşterii violenţelor din cadrul protestelor

Protestele din Catalonia, manifestate ca reacţie la decizia Curţii Supreme din Spania de a aresta nouă lideri ai mişcării secesioniste, continuă în cea de-a cincea zi, atingând un nivel înalt al violenţelor şi blocând întreg oraşul Barcelona, relatează site-ul postului BBC.

Zeci de mii de protestatari au ocupat, vineri dimineaţă, oraşul spaniol, oprind trenurile şi blocând străzile din Barcelona, pentru a reacţiona la decizia de luni a instanţei supreme spaniole de a-i aresta pe nouă lideri catalani.

Ca urmare a stării de paralizie a oraşului, meciul de fotbal dintre echipele Barcelona şi Real Mardid, programat pe 26 octombrie.

Similar, catedrala Sagrada Familia din Barcelona, una din cele mai importante atracţii turistice ale oraşului, a anunţat, prin intermediul unei postări pe Twitter, închiderea temporară a clădirii, dat fiind faptul că protestatarii au blocat intrarea în clădire.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CATALONIA,
PROTESTE,
SPANIA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.