Orange: Scad veniturile si numarul de clienti

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 03 mai 2011 24 afişări

Orange Romania a raportat pentru primele trei luni ale acestui an venituri de 222 de milioane de euro, in scadere cu 6,3% fata de perioada similara din 2010. Numarul de clienti s-a situat la 10,3 de milioane, cu 5% mai putin fata de primele trei luni ale anului trecut.

Scaderea veniturilor este pusa pe seama cresterii inflatiei din luna februarie peste nivelul asteptat, care a accentuat reducerea consumului in intreaga economie, nu doar in segmentul telecom.

In ce priveste baza de clienti, diminuarea a provenit in totalitate din baza de utilizatori de cartele preplatite, in timp ce numarul abonatilor a crescut fata de primul trimestru al anului trecut. Pe segmentul broadband, Orange a inregistrat 3,1 de milioane de clienti, segment care va continua sa creasca in urmatoarea perioada. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82,7 euro.

"Ultimii doi ani de criza economica si-au pus amprenta pe obiceiurile de consum ale clientilor. Chiar daca observam o oarecare imbunatatire a mediului economic, cererea va creste intr-un ritm mult mai lent, iar in domeniul telecom, care este oricum un domeniu cu o concurenta feroce, eroziunea veniturilor va continua si in trimestrele urmatoare" a declarat Thierry Millet, directorul executiv al Orange Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Orange,
venituri,
clienti
/actualitate/orange-scad-veniturile-si-numarul-de-clienti-8220018
8220018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.