Or fi vremuri incerte, dar economia zonei euro trece prin cele mai bune luni din ultimii şase ani

Postat la 27 iunie 2017 90 afişări

„Se remarcă mai ales viteza cu care se fac angajări în fabrici. Exporturile în creştere stimulează producţia“.

Or fi vremuri incerte, dar economia zonei euro trece prin cele mai bune luni din ultimii şase ani

Până nu demult, Franţa, a doua economie ca mărime din zona euro, avea renumele de omul bolnav al Europei. Însă în primul trimestru a dovedit că poate creşte la fel de rapid ca Germania, cea mai mare economie euro­peană.

Cele două ţări au reprezentat împreună un motor puternic de creştere pentru zona euro, dând economiei un impuls care s-a tranformat în perioada aprilie-iunie în cel mai rapid avans din 2011 încoace, potrivit datelor IHS Markit. O umbră asupra perspectivelor bune ale zonei euro o aduc incertitudinile create de preşedintele american Donald Trump.

PIB-ul francez a crescut cu 0,5% în primul trimestru al acestui an, conform cifrelor oficiale revizuite de la 0,4%. Spre comparaţie, economia germană a avansat cu 0,6% în aceeaşi perioadă.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.