Opinie Sorin Pâslaru: Un semnal prost: a început goana după funcţii la nici 24 de ore de la instalarea la putere

Postat la 14 decembrie 2012 14 afişări

Unul dintre consilierii unui preşedinte care a ajuns la putere pe un val de entuziasm popular a răspuns, când a fost întrebat cum de fiul său a devenit la rându-i consilier prezidenţial şi dacă nu este vorba cumva de nepotism, că noul preşedinte are "destule voturi" pentru un astfel de abuz.

Aşa de bine a fost sfătuit acel preşedinte, că după patru ani nici nu a mai candidat. La mai puţin de 72 de ore de la câştigarea alegerilor cu o majoritate covârşitoare, singurul mesaj care vine dintre USL este bătaia surdă pe posturi bine plătite. Astfel, nu era cea mai mare grijă a pieţei financiare din România desfiinţarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a Comisiei de Valori Mobiliare şi a celei de Pensii Private şi reunirea lor într-o singură instituţie, dar după opt ani de opoziţie, 2004-2012, nici o nu mai puteau aştepta "cadrele". Prea mari sunt salariile vehiculate - pornind de la 5-6.000 de euro net lunar în cazul CNVM şi CSSPP şi până la 20.000 de euro pe lună în cazul CSA - ca să nu fie o atracţie. Sigur, alibiuri se pot găsi - convergenţa instituţională cu Uniunea Europeană, economiile care pot fi făcute sau dezvoltarea redusă a celor trei pieţe, care se ridică la doar 10% din activele întregului sector bancar.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Opinie,
Sorin Pâslaru,
ZF,
guvern
/actualitate/opinie-sorin-paslaru-un-semnal-prost-a-inceput-goana-dupa-functii-la-nici-24-de-ore-de-la-instalarea-la-putere-10392535
10392535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.