Opinie C.T.Popescu: Presedintele il joaca pe Papa al Cruciadei Anticoruptie din Vami

Postat la 11 februarie 2011 17 afişări

Presedintele Traian Basescu i-a replicat, marti, lui Cristian Tudor Popescu, dupa ce jurnalistul il criticase pentru declaratiile privind opozitia Germaniei si Frantei la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

"Stiu ca sunt foarte multi interesati in denigrarea pozitiilor mele, fie ca sunt ele si internationale, dar am dreptate. (...) Romania nu va accepta niciun alt standard decat cel aplicabil tuturor statelor din UE. (...) Nu poti sa spui «Romania, tu de maine ai standardul urmator, care e altul decat al meu». Aici este batalia noastra politica si o vom duce pana la capat, indiferent cat s-ar stramba un ziarist mai mult sau mai putin pregatit ", a afirmat Basescu, intr-un interviu la postul public de radio.

In replica, C.T. Popescu raspunde printr-un editorial intitulat "De la rame la Regina": "Este incorecta atitudinea ministrilor Frantei si Germaniei fata de Romania si nu putem tolera aceasta abordare. Este o discriminare la adresa Romaniei. Nu putem tolera, pentru ca, daca acum stam ca ramele, cum ne recomanda foarte multi - stati, sa stam linistiti, ca sunt marile state ale UE... Da, sunt marile state, dar cei 22 de milioane de romani au dreptul la respect". Asta spunea dl. Basescu acum circa o luna, dupa ce ministrii de Interne ai Frantei si Germaniei anuntau ca se opun aderarii imediate a Romaniei la spatiul Schengen din pricina Justitiei chioare si a coruptiei din tara. As baga mana-n foc ca mai toti politistii si vamesii care ori au tulit-o la timp peste aratura, ori dau acum cu subsemnatul, dadeau atunci cu halba in masa, aproband cu racnete de peluza neatarnarea, ratoiala suverana, degetul infipt de presedinte in cerul Apusului.

Cititi editorialul semnat Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
editorial,
ctp,
popescu,
basescu,
schengen
/actualitate/opinie-c-t-popescu-presedintele-il-joaca-pe-papa-al-cruciadei-anticoruptie-din-vami-7974894
7974894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.