Operatorii telecom vor începe în SUA blocarea smartphone-urilor furate

Postat la 10 aprilie 2012 15 afişări

Operatorii de telefonie mobilă din Statele Unite, precum Verizon Wireless şi AT&T, au convenit ca într-o perioadă de şase luni să înceapă blocarea smartphone-urilor raportate furate, a anunţat preşedintele Comisiei Federale pentru Comunicaţii, Julius Genachowski.

Decizia a fost luată pentru a reduce din amploarea fenomenului furturilor de smartphone-uri, scrie Bloomberg.

Există o "epidemie" a furturilor de telefoane mobile, iar peste 40% din toate furturile din New York implică smartphone-uri şi alte dispozitive wireless.

Operatorii de telefonie mobilă care participă la acest acord, Verizon, AT&T, Sprint Nextel şi T- Mobile USA, controlează peste 90% din piaţa abonamentelor din SUA.

Acţiunea companiilor "va ajuta la descurajarea furturilor de smartphone-uri şi protejarea informaţiilor personale pe care le conţin", a declarat, într-un email, preşedintele Asociaţiei Wireless-CTIA, Steve Largent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Operatorii telecom,
blocare,
smartphone
/actualitate/operatorii-telecom-vor-incepe-in-sua-blocarea-smartphone-urilor-furate-9505723
9505723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.