OPEC nu vede necesară reducerea livrărilor de petrol anul viitor, în pofida surplusului din SUA

Postat la 23 decembrie 2013 61 afişări

Miniştrii petrolului din Arabia Saudită, Irak şi Kuweit, cei mai mari exportatori din cadrul OPEC, neagă posibilitatea apariţiei unui excedent de ofertă anul viitor pe piaţa petrolului, în pofida creşterii producţiei SUA şi măsurilor luate de Iran şi Libia pentru a-şi majora livrările.

OPEC nu vede necesară reducerea livrărilor de petrol anul viitor, în pofida surplusului din SUA

 OPEC, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, furnizează aproximativ 40% din necesarul global de ţiţei.

Oficialii organizaţiei anticipează că nu vor reduce anul viitor producţia, deoarece creşterea cererii la nivel mondial va putea absorbi volumele suplimenare intrate în piaţă, au anunţa miniştrii din cele trei ţări după o reuniune a membrilor OPEC care a avut loc la Doha, în Qatar.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa SUA, a atins vineri maximul ultimilor două luni, după un raport care a arătat accelerarea creşterii economice a SUA la 4,1% în trimestrul al treilea, ceea ce anunţă o posibilă majorare a cererii. Cotaţia WTI cu livrare în februarie se plasează la New York la 99,32 dolari pe baril.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/opec-nu-vede-necesara-reducerea-livrarilor-de-petrol-anul-viitor-in-pofida-surplusului-din-sua-11811571
11811571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.