ONU: Ultimii trei ani au fost cei mai călduroşi din istoria măsurătorilor meteo

Postat la 18 ianuarie 2018 72 afişări

Ultimii trei ani au fost cei mai călduroşi din istoria măsurătorilor meteo, a anunţat joi Organizaţia Meteorologică Mondială (WMO), un organism specializat al ONU, relatează site-ul agenţiei Reuters.

ONU: Ultimii trei ani au fost cei mai călduroşi din istoria măsurătorilor meteo

În 2017, temperatura medie globală a fost cu 1,1 grade Celsius peste nivelul înregistrat înainte de Revoluţia Industrială, potrivit datelor WMO. Recordul de temperatură a fost înregistrat în 2016, iar în 2017 şi 2015 datele au fost similare.

"17 dintre 18 cei mai călduroşi ani din istorie au fost în acest secol, iar gradul de încălzire din ultimii trei ani a fost excepţional. Statele Unite au avut anul cel mai scump din punctul de vedere al catastrofelor meteorologice şi climatice, în timp ce dezvoltarea altor ţări a fost încetinită sau inversată de cicloane tropicale, inundaţii şi secetă. Încălzirea arctică a fost deosebit de pronunţată şi va avea repercusiuni profunde şi de lungă durată asupra nivelurilor mărilor şi asupra modelelor meteorologice din alte părţi ale lumii", a spus secretarul general al Organizaţiei Meteorologice Mondiale, Petteri Taalas.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.