OLX, la 3 luni după introducerea plăţii pentru anunţuri imobiliare. 90.000 de oferte noi la fiecare 30 de zile

Postat la 11 noiembrie 2016 706 afişări

OLX, la 3 luni după introducerea plăţii pentru anunţuri imobiliare. 90.000 de oferte noi la fiecare 30 de zile

După introducerea sistemului de plată de la trei anunţuri imobiliare în sus, numărul de contactări primite de un vânzător de la potenţialii cumpărători s-a dublat. Mai exact, numărul de apeluri, e-mailuri sau mesaje primite prin platforma a crescut de la o medie de 13 contactări în mai-iulie, la 24 pentru perioada august-octombrie 2016. Mai mult, eficienţa în vânzarea unei proprietăţi pe OLX a crescut şi în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2015, când un vânzător era contactat, în medie, de 15 ori pentru un anunţ activ. 

În contextul monetizarii categoriei OLX Imobiliare, numărul de anunţuri a avut o evoluţie firească. În prezent, se publică aproximativ 90.000 de oferte noi la fiecare 30 de zile, regiunile cu cele mai multe anunţuri fiind Bucureşti, Iaşi şi Cluj cu 35.000, 17.000, respectiv 13.000.

”Observăm că piaţa imobiliară se află într-un trend ascendent, atât din perspectiva vânzătorilor, fie că vorbim de proprietări, agenţii sau dezvoltatori, cât şi din cea a cumpărătorilor. Astfel, primii factori pe care îi luăm în considerare sunt acurateţea şi prospeţimea anunţurilor publicate pe OLX şi Storia.ro, nu neaparat volumul acestora. Prin analiza mai multor criterii precum descrierea folosită, raportul dintre zonă şi preţ sau calitatea imaginilor de prezentare, ne dorim să oferim o experienţă cât mai plăcută utilizatorilor şi o conversie cât mai rapidă vânzătorilor.”, declară Sorin Bălan, Head of OLX Imobiliare şi Storia.ro.

În ultimele trei luni, traficul a evoluat şi el în mod pozitiv, numărul de vizitatori unici pentru categoria OLX Imobiliare crescând cu aproximativ 1 milion, de la 3,1 la 4 milioane. Luna octombrie, perioada în care marile centre universitare şi-au reînceput activitatea, a atras cei mai mulţi vizitatori, mai exact 4,8 milioane.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.