Olanda a pierdut ratingul de top de la S&P

Postat la 29 noiembrie 2013 29 afişări

Standard & Poor's (S&P) a retrogradat ratingul de credit al Olandei de la "AAA" la "AA+", acuzând deteriorarea perspectivelor de creştere economică, şi a îmbunătăţit la stabilă perspectiva ratingului Spaniei, confirmat la "BBB-".

Olanda a pierdut ratingul de top de la S&P

 De asemenea, agenţia a îmbunătăţit ratingul Ciprului de la "CCC+" la "B-".

Retrogradarea Olandei reduce la 10 numărul ţărilor cu rating de top de la toate cele trei mari agenţii de evaluare financiară, potrivit Bloomberg. Olanda este notată la nivelul maxim de celelalte două agenţii, Fitch şi Moody's.

În zona euro, doar Finlanda, Germania şi Luxemburg mai au rating triplu-A la toate cele trei agenţii, iar Finlanda este singurul stat cu perspective stabile pe linie.

Îmbunătăţirea perspectivei Spaniei reduce şansele retrogradării ratingului pe termen mediu. Calificată la "BBB-", Spania este pe cea mai de jos treaptă a categoriei "investment grade" - active recomandate pentru investiţii pe termen lung.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olanda,
rating,
s&p,
top,
pierdere,
imbunatatire
/actualitate/olanda-a-pierdut-ratingul-de-top-de-la-s-p-11729793
11729793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.