Oficial german: Opoziţia SPD faţă de numirea lui Leyen la preşedinţia CE poate afecta coaliţia

Postat la 05 iulie 2019 36 afişări

Opoziţia social-democraţilor germani (SPD) faţă de preluarea preşedinţiei Comisiei Europene de către Ursula von der Leyen riscă să afecteze coaliţia de guvernare din Germania, a avertizat şefa formaţiunii politice Uniunea Creştin-Democrate (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, relatează Reuters.

Oficial german: Opoziţia SPD faţă de numirea lui Leyen la preşedinţia CE poate afecta coaliţia

Liderii UE au nominalizat-o marţi pe Ursula von der Leyen, actualul ministru german al Apărării, pentru preluarea şefiei Comisiei Europene. Parlamentul European trebuie să aprobe însă decizia.

Cu toate acestea, Merkel trebuie să se abţină de la vot pentru că partidul Social-Democrat din Germania (SPD), partenerul său de coaliţie, se opune numirii lui Leyen.

"Dacă social-democraţii vor păstra această atitudine distructivă faţă de Ursula von der Leyen, acest lucru va afecta coaliţia", a declarat Kramp-Karrenbauer în cadrul unei întâlniri cu cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.