CTP investeşte circa 40 milioane euro în achiziţia A1 Bucharest Park

Autor: Andra Stroe Postat la 04 iulie 2019 232 afişări

CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi administratori pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat parcul logistic A1 Bucharest Park, în urma unei tranzacţii în valoare de aproximativ 40 milioane euro.

CTP investeşte circa 40 milioane euro în achiziţia A1 Bucharest Park

Dezvoltatorul mai deţine alte trei proprietăţi în vecinătatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest şi CTPark Bucharest Chitila. Proiectul logistic A1 Bucharest Park a fost dezvoltat de către AIC RE şi cumpărat de CTP, de la Vabeld Group, iar tranzacţia a fost perfectată pe 27 iunie 2019.

Terenurile şi clădirile nou achiziţionate vor fi integrate pe deplin în CTPark Bucharest şi vor beneficia de aceleaşi standarde de management ca restul parcului, inclusiv amenajarea teritorială adecvată şi administrarea proprietăţii. A1 Bucharest Park acoperă 14 hectare de teren pe care sunt dezvoltate opt clădiri logistice, ocupate în totalitate, cu o suprafaţă închiriabilă de 78.000 mp. Printre chiriaşii actuali ai parcului se numără retaileri şi companii de transport cunoscute la nivel naţional şi internaţional, cum ar fi: Delamode, Augsburg sau Kalapod.

A1 Bucharest Park este amplasat foarte aproape de Şoseaua de Centură a capitalei şi cu acces foarte bun la autostrada A1, oferind o rută rapidă spre restul ţării şi legând Bucureştiul de Ungaria şi restul Europei. „Este unul dintre cele mai importante noduri logistice din partea de vest a Bucureştiului, cu o infrastructură bună şi toate utilităţile disponibile, cu vizibilitate excelentă şi acces uşor al camioanelor, aproape de oraş", spun reprezentanţii companiei.

Tranzacţia a fost finanţată de Alpha Bank, asistată de CMS Cameron McKenna. Compania CTP a fost asistată în această tranzacţie de firma de avocatură NNDKP, iar partea financiară şi fiscală a fost coordonată de Mazars.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
a1,
achizitie,
parc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.