Oficial german:Fondurile UE neutilizate de România şi Bulgaria ar trebui redirecţionate în Germania

Postat la 28 iulie 2014 51 afişări

Fondurile UE neutilizate de România şi Bulgaria ar trebui redirecţionate către Germania şi alte ţări care se confruntă cu "imigraţia sărăciei", a afirmat, într-un interviu, ministrul Muncii din Renania de Nord-Westfalia, Guntram Schneider, precizând că aceşti bani ar fi folosiţi pentru integrare.

Oficial german:Fondurile UE neutilizate de România şi Bulgaria ar trebui redirecţionate în Germania

 "Trebuie să folosim oportunităţile oferite de imigraţie. Jumătate din imigranţi sunt bine calificaţi. Fără medicii şi personalul medical din Europa de Sud-Est multe clinici din Renania de Nord-Westfalia nu ar mai putea funcţiona", a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Express, Guntram Schneider, ministrul Muncii în acest land.

Întrebat de cealaltă jumătate, care alcătuieşte aşa-numita "imigraţie a sărăciei", oficialul german a precizat că aceştia vor continua să vină, atât timp cât salariul minim în România este de 1,04 euro pe oră.

"În România salariul minim (pe oră) este de 1,05 euro. Aşa că nu trebuie să ne mirăm că oamenii vor continua să vină la noi. În 2013 au venit în Renania de Nord-Westfalia în jur de 18.000 de aşa-numiţi «imigranţi ai sărăciei» (...) Landul pune la dispoziţia localităţilor cu imigranţi 10,4 milioane de euro pentru integrarea acestora. Pe de altă parte, şi ţările de origine precum România şi Bulgaria trebuie să-şi integreze mai bine minorităţile. Au la dispoziţie fonduri europene în acest sens. Noi propunem ca fondurile pe care ţările de origine (ale migraţiei sărăciei - n.r.) nu le absorb să fie redirecţionate la noi şi în alte ţări (care primesc astfel de imigranţi - n.r.)", a precizat Guntram Schneider.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficial-german-fondurile-ue-neutilizate-de-romania-si-bulgaria-ar-trebui-redirectionate-in-germania-12991510
12991510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.