Oficial BCE: Majorarea dobânzilor de către Fed poate avea repercusiuni globale mai mari ca în trecut

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 15 octombrie 2015 83 afişări

Majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed) a SUA poate avea repercusiuni globale mai mari decât în trecut întrucât economia s-a schimbat, iar băncile centrale au puţină experienţă în creşterea dobânzilor de la nivelul zero, a declarat vicepreşedintele BCE, Vitor Constancio.

"Adevărul este că având în vedere lipsa precedentelor istorice privind impactul asupra unei economii mari a revenirii de la dobânzile zero, analiştii şi autorităţile nu au altă soluţie decât să înveţe din mers", afirmă Constancio în remarci pregătite pentru un discurs la Hong Kong, relatează Reuters.

Politicile monetare divergente reflectă diferenţele factorilor fundamentali din zona euro şi Statele Unite, iar opinia tradiţională este că nu ar trebui să fie probleme.

Constancio avertizează însă că divergenţele ar putea avea în prezent repercusiuni globale mai mari decât în trecut.

Reprezentanţii Rezervei Federale au votat la şedinţa din septembrie să nu majoreze dobânda de politică monetară, aflată aproape de nivelul zero din decembrie 2008. Conducerea Fed vrea mai multe informaţii legate de influenţa încetinirii creşterii economiei chineze asupra inflaţiei şi economiei americane.

Următoarea şedinţă a consiliului de politică monetară al Fed va avea loc pe 27-28 octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCE,
FED,
DOBÂNZI
/actualitate/oficial-bce-majorarea-dobanzilor-de-catre-fed-poate-avea-repercusiuni-globale-mai-mari-ca-in-trecut-14843985
14843985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.