Oferta specială de la CFR pentru turistii: călătorie pe cel mai frumos traseu de cale ferată din ţară

Postat la 11 ianuarie 2018 525 afişări

14 tuneluri si 10 viaducte, dar si peisaje frumoase pot fi vazute de turisti pe ruta Oravita-Anina, cel mai frumos traseu pe calea ferată din ţară.

Oferta specială de la CFR pentru turistii: călătorie pe cel mai frumos traseu de cale ferată din ţară

Compania de cale ferata anunta ca pe perioada iernii va impune un tarif unic la clasa a doua, pentru cei care vor sa circule cu Semeringul Banatean. Fiecare turist isi poate cumpara un bilet cu 10 lei pentru a vedea din tren frumusetile Banatului .

Trenul pleaca zilnic de la Oravita la ora 11:15, iar la Anina ajunge la 13:09. Pe ruta inversa, plecarea este programata la 13:30, si sosirea in statia Oravita la 15:25.

Biletele pentru calatorie pot fi cumparate din statii, dar si de la personalul trenului.

Pe această ruta se emit si legitimatii de calatorie prin care se acorda ofertele comerciale SNTFC CFR Calatori (Bilet dus-intors, Minigrup 2-5, Cartea VSD, Biletul de weekend, procurarea cu anticipatie a legitimatiilor de calatorie, etc), cat si facilitati la calatoria pe calea ferata in baza unor acte normative (elevi, studenti, pensionari, revolutionari, veterani de razboi, persoane persecutate din motive politice sau etnice, persoane cu handicap, etc.)

Linia ferata Oravita-Anina a fost inaugurata la 15 noiembrie 1863, fiind prima cale ferata montana si a patra construita de pe teritoriul actual al Romaniei. Pe cei 34 de kilometri, traseul montan are in componenta 14 tunele si 10 viaducte, iar diferenta de altitudine intre cele doua orase este de 340 de metri. Tunelele au fost strapunse cu dalta si cu tarnacopul, intrucat la acea vreme inca nu se inventase dinamita, scrie opiniatimisoare.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.