Obama şi Cameron au vorbit la telefon despre situaţia din Algeria şi Mali

Postat la 18 ianuarie 2013 45 afişări

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi premierul britanic David Cameron au purtat joi o conversaţie telefonică, evocând în special criza ostaticilor din Algeria şi operaţiunea militară din Mali, a anunţat Casa Albă.

"Preşedintele Obama şi premierul Cameron au discutat astăzi (joi), în cadrul consultărilor regulate, despre dosare internaţionale, în special despre luarea de ostatici din Algeria", a precizat preşedinţia americană într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, ambii "lideri şi-au exprimat susţinerea faţă de eforturile comunităţii internaţionale, conduse de către Franţa, în vederea împiedicării teroriştilor să obţină un sanctuar în Mali".

În comunicat nu sunt oferite alte informaţii despre criza din această regiune, în contextul în care armata algeriană a lansat joi un asalt împotriva unei instalaţii de exploatare a gazelor, în estul ţării, unde extremişti islamişti reţineau ostatice numeroase persoane, inclusiv străini, ca măsură de represalii faţă de intervenţia militară franceză în Mali.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Obama,
Cameron,
Algeria,
Mali
/actualitate/obama-si-cameron-au-vorbit-la-telefon-despre-situatia-din-algeria-si-mali-10486686
10486686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.