O staţiune din Portugalia a decis testarea tuturor locuitorilor înaintea de sezonul estival

Postat la 23 mai 2020 85 afişări

O staţiune din Portugalia a decis testarea tuturor locuitorilor înaintea de sezonul estival

O staţiune din apropierea Lisabonei intenţionează să devină primul oraş din Portugalia care să-şi testeze toţi cei 200.000 de locuitori pentru a încerca să-i ajute să se bucure cât mai mult de vară, în ciuda crizei generate de coronavirus, potrivit Reuters.

Autorităţile din Cascais speră să poată efectua 5.000 de teste pe săptămână printr-un acord cu compania farmaceutică Roche şi două laboratoare private independente.

Fiecare test costă 5 euro (5,45 USD) şi este plătit de municipalitate şi de mai mulţi patroni, a declarat viceprimarul, Miguel Pinto Luz.

„Aceste tipuri de iniţiative cresc şi încrederea oamenilor, care este necesară acum când încercăm să repornim economia”, a spus Pinto Luz înainte de a fi testat.

Testele în masă pentru anticorpi sunt luate în calcul de multe ţări pentru a accelera repornirea economiilor.

Portugalia, care are până în prezent aproape 30.000 de cazuri şi 1.277 de decese, uşurează lent restricţiile de la intrarea în carantină la jumătatea lunii martie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
portugalia,
testare,
locuitori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.