O statistică ce ar trebui să ne pună pe gânduri: bullying-ul, un fenomen în creştere în şcoala românească

Postat la 10 octombrie 2017 128 afişări

În unităţile şcolare, creşte, de la o zi la alta, un fenomen care promovează un comportament violent în rândul copiilor, cunoscut şi sub numele de bullying. Potrivit unui studiu „Salvaţi Copiii” în 2016, în şcolile româneşti, 3 din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia de colegi, scrie csid.ro.

O statistică ce ar trebui să ne pună pe gânduri: bullying-ul, un fenomen în creştere în şcoala românească

De asemenea, studiul Fundaţiei „Salvaţi Copiii” România arată cu unul din patru copii a fost umilit în faţa colegilor.

Cercetarea făcută de către organizaţie a urmărit modul de reacţie al copiilor şi al părinţilor cu privire la fenomenul de bullying. Au fost vizate diferitele tipuri de manifestări asociate cu acest comportament, printre care se numără excluderea din grup, umilirea, distrugerea lucrurilor altcuiva sau violenţa fizică, potrivit csid.ro

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.