O reuniune internaţională a extremei drepte, interzisă de Guvernul ungar

Autor: Gaidau Ion Postat la 30 septembrie 2014 27 afişări

O reuniune internaţională a militanţilor extremei drepte ce urma să aibă loc în weekendul viitor la Budapesta a fost interzisă din cauza caracterului său "rasist", a anunţat luni Ministerul ungar de Interne.

"Participanţii invitaţi la conferinţă, organizată de un grup ce manifestă deschis viziuni rasiste, apără teorii rasiste ce contravin Constituţiei" ungare, a anunţat ministerul într-un comunicat care motivează această interdicţie.

Printre invitaţii la reuniune, programată pentru intervalul 3-5 octombrie de organizaţia americană National Policy Institute (NPI), figura şi filosoful naţionalist rus Aleksander Dughin.

Ministrul de Interne, Sandor Pinter, a precizat că va mobiliza forţe de ordine pentru a împiedica desfăşurarea reuniunii şi pentru a nu le permite unora dintre participanţi să intre pe teritoriul Ungariei.

Duminică, premierul Viktor Orban a cerut la rândul său ca desfăşurarea reuniunii să fie împiedicată "prin toate mijloacele legale".

Localul unde urma să aibă loc reuniunea a reziliat contractul cu NPI din cauza interdicţiei date de Guvernul ungar.

Cu toate acestea, NPI a anunţat într-un comunicat publicat luni că nu intenţionează să anuleze reuniunea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
POLITICĂ,
EXTREMA DREAPTĂ
/actualitate/o-reuniune-internationala-a-extremei-drepte-interzisa-de-guvernul-ungar-13356431
13356431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.