O platformă digitală dedicată concertelor live va fi lansată în 2015 de Live Nation şi Vice Media

Autor: Madalina Cerban Postat la 13 noiembrie 2014 21 afişări

Compania de producţie de evenimente Live Nation Entertainment şi grupul de digital media Vice Media s-au aliat pentru a lansa, anul viitor, o platformă muzicală digitală, care va difuza concerte live, documentare şi alte programe din zona muzicală, informează Reuters.

Noua platformă, a cărei denumire nu a fost făcută publică, va difuza programe muzicale originale şi va fi lansată în 2015, potrivit unui anunţ făcut miercuri de cele două companii.

Programele difuzate pe această platformă (sute de ore de show-uri muzicale originale, dar şi conţinut editorial) vor putea fi văzute atât online, cât şi prin intermediul dispozitivelor mobile.

Noul serviciu se va susţine din publicitate şi va avea propria echipă, din care vor face parte reprezentanţi ai ambelor companii. Veniturile realizate de noua platformă vor fi împărţite între cele două companii, potrivit variety.com.

"Această platformă nu va fi vocea muzicii, va fi vocea muzicii live", a declarat Michael Rapino, directorul executiv al Live Nation, în anunţul făcut alături de Shane Smith, fondatorul şi directorul executiv al Vice.

Live Nation, care produce aproximativ 23.000 de concerte şi evenimente pe an, dispune de un catalog impresionant, semnând contracte cu artişti celebri, precum Lady Gaga, Pharrell Williams, trupa Thirty Seconds to Mars, Rihanna, Madonna şi Beyonce.

Lansată ca o revistă tipărită în 1994, în Montreal, Vice are în prezent sediul central în Brooklyn, New York. În prezent, Vice Media este o companie internaţională de media, targetată pe publicul tânăr, care are operaţiuni în peste 30 de ţări, între care şi România. Compania produce deja programe muzicale.

Vice Media deţine mai multe site-uri, între care vice.com, canale video pe YouTube şi produce documentare, videoclipuri şi publică volume. Vice Media are şi un parteneriat cu televiziunea HBO, deţinută de Time Warner, pentru realizarea unor seriale de tip newsmagazine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LIVE NATION,
VICE MEDIA,
PLATFORMĂ
/actualitate/o-platforma-digitala-dedicata-concertelor-live-va-fi-lansata-in-2015-de-live-nation-si-vice-media-13549805
13549805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.