O nouă tehnologie revoluţionară va proteja clădirile de cutremure

Postat la 30 iunie 2017 181 afişări

O echipă de cercetători de la Penn State University examinează o metodă complet nouă de a proteja imobilele de cutremure. Aceştia doresc să creeze un metamaterial care ar anula undele seismice de suprafaţă înainte ca acestea să ajungă la clădiri.

O nouă tehnologie revoluţionară va proteja clădirile de cutremure

Cliff Lissenden, profesor la această universitate, susţine că „scopul proiectului este de a proteja structurile critice. Proiectele actuale pentru clădiri rezistente la cutremur necesită costuri foarte mari. Ideea noastră este că poţi disipa cutremurul înainte de a ajunge la structură, astfel nu trebuie să o proiectezi pentru a rezista”.

Parisa Shokouhi, autorul principal al studiului, împreună cu Lissenden, vor utiliza o serie de studii numerice şi experimentale pentru a evalua eficienţa metamaterialului propus în disiparea şi redirecţionarea undelor seismice de suprafaţă, scrie Geology Page.

Citeste mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.