O nouă lovitură privind aderarea României la Schengen! Karl Nehammer, cancelarul Austriei, se opune deciziei UE

Postat la 26 iulie 2023 93 afişări

O nouă lovitură privind aderarea României la Schengen! Karl Nehammer, cancelarul Austriei, se opune deciziei UE

Se pregăteşte o nouă lovitură privind aderarea României la Schengen, dar şi a vecinilor bulgari, chit că la începutul lunii iulie Parlamentul European a aprobat o rezoluţie în acest sens! Recent, Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a transmis clar că se opune deciziei UE de a aderare a celor două ţări până la finalul anului, atrăgând atenţia că nu este  vorba de o decizie politică, ci una de securitate.

Chiar dacă Bulgaria şi România ar trebui să adere la spaţiul Schengen, conform unei majorităţi din Parlamentul European, Cancelaria Federală de la Viena, condusă de Karl Nehammer, a anunţat că Austria îşi menţine dreptul de veto în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi a subliniat că nu este o chestiune de politică de partid, ci una de politică de securitate, arată publicaţia Die Tageszeitung.

Omul care conduce Austria a fost întrebat dacă există vreo schimbare în atitudine după ce Parlamentul European (PE) a solicitat Consiliului să aprobe aderarea celor două ţări până la sfârşitul anului 2023. Totuşi, într-o rezoluţie adoptată la jumătatea lunii iulie, legislativul european subliniază că ambele ţări au îndeplinit deja cerinţele necesare pentru a fi admise în spaţiul Schengen.

Austria are probleme cu protecţia frontierelor

Pentru Austria, însă, protecţia frontierelor nu funcţionează, altfel nu s-ar putea explica de ce 70% dintre migraţii reţinuţi de autorităţile de la Viena nu fuseseră înregistraţi anterior în nicio ţară din UE.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aderarea romaniei,
austria,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.